Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Lämpimät kastikkeet

kastike

Lämpimän kastikkeen pohja on hyvin valmistettu liemi tai kokoonkeitetty tiiviste. Kastikkeen tulee aina sopia koko annoksen harmoniaan. Nykyään kastikkeet ovat myös selvästi ohuempia kuin perinteisesti on totuttu ja useissa tapauksissa kastiketta käytetään runsaasti. (Ruokaa Eero Mäkelän tapaan)

Saostustavat:

1. Rasvasuurus

Kastikelitraa kohden käytetään 2-3 rkl rasvaa ja 2-3 rkl vehnäjauhoja. Sulata rasva kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita huolellisesti ja hauduta hetki miedolla lämmöllä.

Lisää 2/3 nesteestä mielellään kuumana. Sekoita huolellisesti tasaiseksi ja lisää loppu neste vähitellen.

Hauduta kastike kypsäksi (noin 10 minuuttia) välillä sekoittaen. Mausta.

2. Nestesuurus (käy myös mikroaaltouunissa)

Kiehauta neste. Laita jauhot kulhoon: 2-3 rkl vehnäjauhoja tai 2 rkl maissijauhoja. Kaada päälle tilkka kylmää vettä ja sekoita. Kaada seos siivilän läpi tasaisesti sekoittaen kiehuvaan nesteeseen ja hauduta noin 10 minuuttia. Mausta.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 04.12.2017 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0