Keittokirja sormet sopassa
Etusivu  |   Lukijalle |   Perustietoa  |   Sopassa  |   Helppoa |   Ajan kanssa  |   Ystäville  |   Juhlaan  

Jälkiruokakastikkeet

kastike ruokaohje

Jälkiruokakastike voi olla kuohkea ja pehmeänmakuinen tai pirteän hapokas. Pehmeys syntyy kermalla ja kananmunan keltuaisilla. Raikkautta kastikkeisiin saa marjoista ja hedelmistä.

Suurustamalla sopiva sakeus

Kananmuna sopii arkisten, maitopohjaisten kastikkeiden suurustamiseen. Se sekoitetaan kylmään nesteeseen ja kuumennetaan hitaasti kiehuvaksi hyvin sekoittaen.

Kananmunan keltuainen tekee kastikkeesta pehmeän, kuohkean ja kellertävän. Niitä käytettäessä kastike kuumennetaan vain kiehumapisteeseen.

HUOM! Kaksi keltuaista vastaa kokonaista kananmunaa.

Perunajauhot voi sekoittaa joko kylmään nesteeseen, joka kuumennetaan kiehuvaksi, tai valmiiksi kuumaan liemeen nestetilkkaan sekoitettuna. Perunajauhosuurus saa vain kiehahtaa ei kiehua. Perunajauhot sopivat sekä kirkkaisiin että maitopohjaisiin kastikkeisiin.

Käyttömäärä kastikkeissa: 1-2 rkl jokaista nestelitraa kohden.

Maissijauhot vaativat kypsyäkseen muutaman minuutin keittämisen. Maissitärkkelys sopii vain maitopohjaisiin kastikkeisiin. Käyttömäärä kastikkeissa: 3-4 rkl jokaista nestelitraa kohden.

Ohrakas on ohrasta valmistettu tärkkelysjauho, jota käytetään kuten maissijauhoja.

HUOM! Jos käytät suurustamiseen tärkkelyksen lisäksi myös kananmunaa, vähennä jauhojen määrää.

Ruokaohjeet



* Sivun alkuun

Keittokirja Sormet sopassa
Päivitetty 19.04.2014 Webmaster
 

Kokko-Kokki Oy
Hannatar-julkaisujärjestelmä
0